Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen huis met ingezwenkt, door een fronton bekroond en door pilasters geleed houten voorschot. Links een vooruitspringende vleugel van hout met hoekvensters en een borstwering met pilasters in Zaandam

Woonhuis

Oostzijde 202
1502BN Zaandam (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Bakstenen huis met ingezwenkt, door een fronton bekroond en door pilasters geleed houten voorschot. Links een vooruitspringende vleugel van hout met hoekvensters en een borstwering met pilasters

Bakstenen huis met ingezwenkt, door een fronton bekroond en door pilasters geleed houten voorschot. Links een vooruitspringende vleugel van hout met hoekvensters en een borstwering met pilasters, XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40053
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen huis met ingezwenkt, door een fronton bekroond en door pilasters geleed houten voorschot. Links een vooruitspringende vleugel van hout met hoekvensters en een borstwering met pilasters in Zaandam

Bakstenen woonhuis in T-vorm

Oostzijde 221
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Bakstenen huis in T-vorm. Aan de noordzijde een houten voorschot met rijke versiering in rococo-stijl. Deuromlijstingen in de gang en marmer..

Houten huis met in- en uitgezwenkt voorschot

Oostzijde 220
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Houten huis met in- en uitgezwenkt voorschot, XIXa.

Houten huis in l-vorm

Westzijde 185
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Houten huis in L-vorm. Houten topgevel met uitgeschulpte windveren boven een pui, die nog ten dele met strokenplanken is bekleed. XVII-XVIII..

Grotendeels houten woonhuis

Westzijde 155
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak links wordt afgesloten door een topgevel met uitgeschulpte windveren boven een gepleisterde pu..

Grotendeels houten woonhuis 't Skeve Skans'

Oostzijde 242
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis, XVIII A. Hoofdvleugel vooraan van baksteen met ingezwenkt houten voorschot, bekroond door een fronton, achteraan va..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)