Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten huis met twee vleugels aan weerskanten van een terugliggende tussenvleugel met de van een snijraam voorziene ingang in Westzaan

Woonhuis

Kerkbuurt 11
1551AB Westzaan (gemeente Zaanstad)
Noord Holland


Beschrijving van Houten huis met twee vleugels aan weerskanten van een terugliggende tussenvleugel met de van een snijraam voorziene ingang

Houten huis met twee vleugels aan weerskanten van een terugliggende tussenvleugel met de van een snijraam voorziene ingang. De kleine linker vleugel -met schilddak- heeft twee overhoekse vensters aan de straat. De rechtervleugel heeft aan de straat twee gebogen hoekvensters en een ingezwenkt voorschot in Lodewijk XVI-stijl met zijmeanders, rozetten, een guirlande en een bekroond fronton; aan de achterzijde een puntgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40001
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten huis met twee vleugels aan weerskanten van een terugliggende tussenvleugel met de van een snijraam voorziene ingang in Westzaan

Groot houten huis op L-vormige plattegrond

Kerkbuurt 15
Westzaan (Gemeente Zaanstad)
Groot houten huis op L-vormige plattegrond, eerste helft 19e eeuw. Mansarde kap met gebroken gevel met snijwerk a.d. straat. 2e helft 19e ee..

Houten huis met een ingang tussen Ionische pilasters en aan de straat tevens twee dakkapellen met ronde vensters onder gebogen kroonlijsten; zijmeande ..

Kerkbuurt 6
Westzaan (Gemeente Zaanstad)
Houten huis XIX A, met een ingang tussen Ionische pilasters en aan de straat tevens twee dakkapellen met ronde vensters onder gebogen kroonl..

Voormalige onderwijzerswoning

Kerkbuurt 19
Westzaan (Gemeente Zaanstad)
v.m. Onderwijzerswoning, 1872. Houten huis met bepleistering en zadeldak. Deur met pilasters en hoofdgestel, vensters met zesruitsschuiframe..

Houten huis onder zadeldak

Kerkbuurt 3
Westzaan (Gemeente Zaanstad)
Houten huis, uitwendig 2e helft 19e eeuw, onder zadeldak.

Tuinbeeld, voorstellend Ceres

Kerkbuurt 2
Westzaan (Gemeente Zaanstad)
Tuinbeeld, voorstellend Ceres.

Kaart & Routeplanner