Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten herenhuis met verdieping en schilddak in Krommenie

Woonhuis

Zuiderhoofdstraat 70
1561AP Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Houten herenhuis met verdieping en schilddak

Houten herenhuis met verdieping en schilddak, XIXa. Geprofileerde vensteromlijstingen met sluitstukjes. In het midden dubbele deuren en snijraam in een pilasteromlijsting met gesneden fries. Dakkapel met ingezwenkte zijkanten, een fronton, een rond venster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39969
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten herenhuis met verdieping en schilddak in Krommenie

Houten huis in l-vorm

Zuiderhoofdstraat 137
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS in L-vorm met achtergelegen vrijstaand houten PAKHUIS op rechthoekig grondplan, dat grenst aan het water. Het huis heeft een hou..

Raadhuis

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Raadhuis, in 1706 gebouwd, in 1911 naar het zuiden vergroot. Bakstenen gebouw met verdieping en schilddak. Lijstgevel met lisenen, het oude ..

Hervormde laatgotische kerk

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Herv. Kerk. Laatgotische kerk met smaller driezijdig gesloten koor en op de westgevel een houten toren. Ingrijpend hersteld in 1657-'58 na b..

Houten huis met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de terugliggen ..

Zuiderhoofdstraat 115
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de t..

Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui

Zuiderhoofdstraat 93
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis, XVIII, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)