Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui in Krommenie

Woonhuis

Zuiderhoofdstraat 93
1561AJ Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui

Grotendeels houten huis, XVIII, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39964
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui in Krommenie

Houten huis met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de terugliggen ..

Zuiderhoofdstraat 115
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de t..

Ceres

Zuiderhoofdstraat 65
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met een rijk bewerkt in- en uitgezwenkt voorschot in Lodewijk XVI-stijl o.a. met de emblemen van de koopvaardij en e..

Houten herenhuis met verdieping en schilddak

Zuiderhoofdstraat 70
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten herenhuis met verdieping en schilddak, XIXa. Geprofileerde vensteromlijstingen met sluitstukjes. In het midden dubbele deuren en snij..

Houten huis in l-vorm

Zuiderhoofdstraat 137
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS in L-vorm met achtergelegen vrijstaand houten PAKHUIS op rechthoekig grondplan, dat grenst aan het water. Het huis heeft een hou..

Raadhuis

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Raadhuis, in 1706 gebouwd, in 1911 naar het zuiden vergroot. Bakstenen gebouw met verdieping en schilddak. Lijstgevel met lisenen, het oude ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)