Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ceres in Krommenie

Woonhuis

Zuiderhoofdstraat 65
1561AJ Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Ceres

Grotendeels houten huis met een rijk bewerkt in- en uitgezwenkt voorschot in Lodewijk XVI-stijl o.a. met de emblemen van de koopvaardij en een medaillonkop van Ceres. Ook in de bakstenen pui rijke vensteromlijstingen en een ingangsomlijsting met gesneden kozijn, gesneden deur en een snijraam met landbouw-emblemen. XIXa. Rijk gesneden plafond in de voorkamer, XIXa. Houten luchthuis met verdieping en tentdak, voorzien van een sierlijke bekroning en een windvaan, XIXa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39963
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Ceres
1
Recensie door: ()
Huis is gebouwd in 1725 zie kroniek 61 historisch genootschap crommenie
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ceres in Krommenie

Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui

Zuiderhoofdstraat 93
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis, XVIII, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui.

Houten huis met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de terugliggen ..

Zuiderhoofdstraat 115
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de t..

Houten herenhuis met verdieping en schilddak

Zuiderhoofdstraat 70
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten herenhuis met verdieping en schilddak, XIXa. Geprofileerde vensteromlijstingen met sluitstukjes. In het midden dubbele deuren en snij..

Houten huis in l-vorm

Zuiderhoofdstraat 137
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS in L-vorm met achtergelegen vrijstaand houten PAKHUIS op rechthoekig grondplan, dat grenst aan het water. Het huis heeft een hou..

't Blauwe End

Padlaan 7
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Monumentaal huis met verdieping en schilddak. XIXa. In het middenrisaliet van de voorgevel een ingang met snijraam in pilasteromlijsting. Er..

Kaart & Routeplanner