Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Blauwe End in Krommenie

Woonhuis

Padlaan 7
1561ZA Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van 't Blauwe End

Monumentaal huis met verdieping en schilddak. XIXa. In het middenrisaliet van de voorgevel een ingang met snijraam in pilasteromlijsting. Erboven een dakkapel met zware kroonlijst op consoles en zijmeanders. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39961
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Blauwe End in Krommenie

Houten herenhuis met verdieping en schilddak

Zuiderhoofdstraat 70
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten herenhuis met verdieping en schilddak, XIXa. Geprofileerde vensteromlijstingen met sluitstukjes. In het midden dubbele deuren en snij..

Houten huis in l-vorm

Zuiderhoofdstraat 137
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS in L-vorm met achtergelegen vrijstaand houten PAKHUIS op rechthoekig grondplan, dat grenst aan het water. Het huis heeft een hou..

Houten huis met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de terugliggen ..

Zuiderhoofdstraat 115
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten HUIS met bakstenen gepleisterde voorgevel onder een met de straat parallel gelegen zadeldak, dat links een afhuiving vormt boven de t..

Grotendeels houten huis, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui

Zuiderhoofdstraat 93
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis, XVIII, waarvan het zadeldak wordt afgesloten door een houten topgevel met uitgeschulpte windveren. Bakstenen pui.

Raadhuis

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Raadhuis, in 1706 gebouwd, in 1911 naar het zuiden vergroot. Bakstenen gebouw met verdieping en schilddak. Lijstgevel met lisenen, het oude ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)