Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Doopsgezinde Vermaning in Krommenie

Kerkelijk Gebouw

Noorderhoofdstraat 46
1561AV Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: 1703


Beschrijving van Doopsgezinde Vermaning

Doopsgezinde Vermaning. Houten gebouw uit 1703 met schilddak om een uitspringende middenpartij met fronton. Preekstoel, XVIIIa. Een kas van J. Strumphler uit 1801. In deze kas werd in 1983 een uit 2e Exloermond afkomstig binnenwerk van Strumphler uit 1780 geplaatst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39956
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Doopsgezinde Vermaning in Krommenie

Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met e ..

Noorderhoofdstraat 37
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapit..

Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en dia ..

Noorderhoofdstraat 45
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpane..

Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande

Noorderhoofdstraat 26
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande. Bakstenen pui. Voordeur met ..

Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak

Noorderhoofdstraat 77
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak. In het deurkalf het bouwjaar 1702. Deur zelf XIX. Dakkapel met fronton. Links..

Bakstenen huis, waarvan de brede voorgevel een middenrisaliet heeft, bekroond met een zeer rijk versierd voorschot met Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-mo ..

Noorderhoofdstraat 74
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Bakstenen huis, waarvan de brede voorgevel een middenrisaliet heeft, bekroond met een zeer rijk versierd voorschot met Lodewijk XV- en Lodew..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)