Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande in Krommenie

Woonhuis

Noorderhoofdstraat 26
1561AV Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande

Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande. Bakstenen pui. Voordeur met diamantkop-panelen en snijraam in een omlijsting met pilasters en snijwerk. XIXa. Twee binnenportieken, een met halfzuilen. Voorkamer met marmeren schoorsteenmantel, houten lambrizering en geschilderd behang, XIXa; verder binnenblinden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39955
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande in Krommenie

Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met e ..

Noorderhoofdstraat 37
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapit..

Doopsgezinde Vermaning

Noorderhoofdstraat 46
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Doopsgezinde Vermaning. Houten gebouw uit 1703 met schilddak om een uitspringende middenpartij met fronton. Preekstoel, XVIIIa. Een kas van ..

Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en dia ..

Noorderhoofdstraat 45
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpane..

Raadhuis

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Raadhuis, in 1706 gebouwd, in 1911 naar het zuiden vergroot. Bakstenen gebouw met verdieping en schilddak. Lijstgevel met lisenen, het oude ..

Hervormde laatgotische kerk

Zuiderhoofdstraat 151
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Herv. Kerk. Laatgotische kerk met smaller driezijdig gesloten koor en op de westgevel een houten toren. Ingrijpend hersteld in 1657-'58 na b..

Kaart & Routeplanner