Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en diamantkopversieringen en snijraam in Krommenie

Woonhuis

Noorderhoofdstraat 45
1561AS Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en diamantkopversieringen en snijraam

Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en diamantkopversieringen en snijraam, XIXa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39950
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en diamantkopversieringen en snijraam in Krommenie

Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met e ..

Noorderhoofdstraat 37
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapit..

Doopsgezinde Vermaning

Noorderhoofdstraat 46
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Doopsgezinde Vermaning. Houten gebouw uit 1703 met schilddak om een uitspringende middenpartij met fronton. Preekstoel, XVIIIa. Een kas van ..

Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak

Noorderhoofdstraat 77
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak. In het deurkalf het bouwjaar 1702. Deur zelf XIX. Dakkapel met fronton. Links..

Houten huis met aan de straat een puntgevel met zijpilasters

Noorderhoofdstraat 79
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten huis met aan de straat een puntgevel met zijpilasters. Links boven de (verplaatste) ingangsomlijsting een gesloten balustrade met pil..

Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande

Noorderhoofdstraat 26
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande. Bakstenen pui. Voordeur met ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)