Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met emblemen van de koopvaardij in Krommenie

Woonhuis

Noorderhoofdstraat 37
1561AS Krommenie (gemeente Zaanstad)
Noord Holland


Beschrijving van Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met emblemen van de koopvaardij

Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met emblemen van de koopvaardij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39949
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grotendeels houten huis met zadeldak parallel aan straat. Ingang met bovenlicht tussen pilasters. Het gesneden fries tussen de pilasterkapitelen met emblemen van de koopvaardij in Krommenie

Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpanelen en dia ..

Noorderhoofdstraat 45
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis in L-vorm. Aan de straatzijde een puntgevel met uitgeschulpte windveren boven een bakstenen pui. Deur met kussenpane..

Doopsgezinde Vermaning

Noorderhoofdstraat 46
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Doopsgezinde Vermaning. Houten gebouw uit 1703 met schilddak om een uitspringende middenpartij met fronton. Preekstoel, XVIIIa. Een kas van ..

Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande

Noorderhoofdstraat 26
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Huis voorzien van een ingezwenkt voorschot, met rijke bekroning in Lodewijk XVI-stijl, zijkrullen en guirlande. Bakstenen pui. Voordeur met ..

Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak

Noorderhoofdstraat 77
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten huis onder een met de straat parallel gelegen zadeldak. In het deurkalf het bouwjaar 1702. Deur zelf XIX. Dakkapel met fronton. Links..

Houten huis met aan de straat een puntgevel met zijpilasters

Noorderhoofdstraat 79
Krommenie (Gemeente Zaanstad)
Houten huis met aan de straat een puntgevel met zijpilasters. Links boven de (verplaatste) ingangsomlijsting een gesloten balustrade met pil..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)