Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Woonhuis onder rieten zadeldak met puntgevel, voorzien van voorschot. Stal onder rieten schilddak met uile .. in Kalenberg

Boerderij

Hoogeweg 4
8377EL Kalenberg (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1800-1850 1850 1800-1850


Beschrijving van Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Woonhuis onder rieten zadeldak met puntgevel, voorzien van voorschot. Stal onder rieten schilddak met uile ..

Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Woonhuis onder rieten zadeldak met puntgevel, voorzien van voorschot. Stal onder rieten schilddak met uileborden. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39898
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Woonhuis onder rieten zadeldak met puntgevel, voorzien van voorschot. Stal onder rieten schilddak met uile .. in Kalenberg

Landarbeiderswoning. Woonhuis met twee zesruitsschuiframen in de vensters. Voorschot. Stal gedeeltelijk van gepotdekselde houten delen

Hoogeweg 8
Kalenberg (Gemeente Steenwijkerland)
Landarbeiderswoning, eerste helft 19e eeuw. Woonhuis met twee zesruitsschuiframen in de vensters. Voorschot. Stal gedeeltelijk van gepotdeks..

Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Woonhuis onder rieten zadeldak met puntgevel, voorzien v ..

Hoogeweg 5
Kalenberg (Gemeente Steenwijkerland)
Kleine boerderij, behorend tot het grondtastype in de Giethoornse vorm van de hallehuisgroep. Eerste helft 19e eeuw. Woonhuis onder rieten z..

Landarbeiderswoning onder rieten zadeldak, dat aan de achterzijde een dakschild met uilebord heeft. Voorgevel met houten voorschot

Hoogeweg 6
Kalenberg (Gemeente Steenwijkerland)
Landarbeiderswoning onder rieten zadeldak, dat aan de achterzijde een dakschild met uilebord heeft, eerste helft 19e eeuw. Voorgevel met hou..

Vervenershuisje, onder met riet gedekt dak met puntgevel, voorzien van voorschot en schoorsteen in de as, aan een der korte zijden. Vensters met zesru ..

Hoogeweg 2
Kalenberg (Gemeente Steenwijkerland)
Verwenershuisje, 19e eeuw, onder met riet gedekt dak met puntgevel, voorzien van voorschot en schoorsteen in de as, aan een der korte zijden..

Landarbeiderswoning onder rieten schilddak, dat aan de voorzijde aansluit tegen een puntgevel met houten voorschout. Stenen muur onder rieten zadeldak

Hoogeweg 1
Kalenberg (Gemeente Steenwijkerland)
Landarbeiderswoning onder rieten schilddak, dat aan de voorzijde aansluit tegen een puntgevel met houten voorschout, 19e eeuw. Stenen muur o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)