Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandstenen consoles met engelenkopje in Kuinre

Woonhuis

Henric de Cranestraat 81
8374KL Kuinre (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1649


Beschrijving van Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandstenen consoles met engelenkopje

Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandstenen consoles met engelenkopje. Gevelstenen o.a. anno 1649. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39894
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandstenen consoles met engelenkopje in Kuinre

Huis met gepleisterd puntgeveltje met ankers

Henric de Cranestraat 83
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met gepleisterd puntgeveltje met ankers 1786.

Raadhuis

Henric de Cranestraat 38
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Raadhuis. Rechthoekig gebouwtje met verdieping en houten torentje op het dak, gebouwd in 1776. De gelijkvloerse ruimte van oorsprong bestemd..

Schuur in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging

Henric de Cranestraat 24A
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Schuur rond 1900 in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging. Omschrijv..

Hervormde Kerk

Henric de Cranestraat 41
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Hervormde Kerk. 1678 gebouwd en 1844 grotendeels vernieuwd met behoud van de onderbouw. Eenvoudig zaalkerkje met driezijdige sluiting. Orgel..

Watertoren

Bouwdijk 1
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Voor en door de Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO) in 1933 gebouwde watertoren. Omschrijving De toren is geconcipieerd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)