Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel met glasroeden boven de ingang (vormt een geheel met nr. 30) in Heeg

Woonhuis

Harinxmastrjitte 28
8621BL Heeg (gemeente Súdwest Fryslân)
Friesland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1810 begin 19e eeuw


Beschrijving van Pand met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel met glasroeden boven de ingang (vormt een geheel met nr. 30)

Pand onder schilddak met hoekschoorstenen; boven de ingang dakkapel met glasroeden. Beneden zesruitsvensters. Vormt een geheel met buurnummers 30 (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39777
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel met glasroeden boven de ingang (vormt een geheel met nr. 30) in Heeg

Pand met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel met glasroeden boven de ingang (vormt een geheel met nr. 28)

Harinxmastrjitte 30
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Pand onder schilddak met hoekschoorstenen; boven de ingang dakkapel met glasroeden. Beneden zesruitsvensters. Vormt een geheel met buurnumme..

Woonhuis met omlijste ingang met versierde deur onder schilddak met nok haaks op de rooilijn en dakkapel en schoorsteen boven voorschild

Harinxmastrjitte 26
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Woonhuis onder schilddak met de nok haaks op de rooilijn; schoorsteen boven voorschild. Omlijste ingang waarin rijk versierde deur; gesnede..

Woonhuis met omlijste ingang en kroonlijst met gesneden consoles en trigliefen onder half schilddak

Harinxmastrjitte 32
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Woonhuis onder half schilddak (restant van dubbel huis ?). Omlijste ingang en gesneden consoles daarboven aan de kroonlijst die overigens tr..

Woonhuis met Lodewijk XIV-ingangspartij onder schilddak met overkapte schoorstenen op de nokhoeken

Harinxmastrjitte 27
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Inleiding Het in 1737 gebouwde WOONHUIS is gesitueerd tegenover een dwarsstraat, waar zich voorheen een overtuin met theehuis bevond. Het ..

Vijf traveeën breed woonhuis met omlijste ingang, zesruitsvensters en geblokte kroonlijst onder schilddak met dakkapel met pilasters

Harinxmastrjitte 14
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Vijf traveeën breed woonhuis onder schilddak. Omlijste deur waarboven met lofwerk versierd bovenlicht. Zesruitsvensters, geblokte kroonli..

Kaart & Routeplanner