Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf traveeën breed woonhuis met omlijste ingang, zesruitsvensters en geblokte kroonlijst onder schilddak met dakkapel met pilasters in Heeg

Woonhuis

Harinxmastrjitte 14
8621BL Heeg (gemeente Súdwest Fryslân)
Friesland


Beschrijving van Vijf traveeën breed woonhuis met omlijste ingang, zesruitsvensters en geblokte kroonlijst onder schilddak met dakkapel met pilasters

Vijf traveeën breed woonhuis onder schilddak. Omlijste deur waarboven met lofwerk versierd bovenlicht. Zesruitsvensters, geblokte kroonlijst en dakkapel waaraan drie Korinthische pilasters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39775
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf traveeën breed woonhuis met omlijste ingang, zesruitsvensters en geblokte kroonlijst onder schilddak met dakkapel met pilasters in Heeg

Woonhuis met Lodewijk XIV-ingangspartij onder schilddak met overkapte schoorstenen op de nokhoeken

Harinxmastrjitte 27
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Inleiding Het in 1737 gebouwde WOONHUIS is gesitueerd tegenover een dwarsstraat, waar zich voorheen een overtuin met theehuis bevond. Het ..

Haghakerk Hervormde kerk en kerkhof

Tsjerkebuorren 2
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Herv. Kerk en Kerkhof. Eenvoudig kerkgebouw uit 1745 in 1840 gewijzigd; in de kerk, vroeg 18e eeuwse preekstoel met doophek, doopbekkenhoud..

Woonhuis met omlijste ingang met versierde deur onder schilddak met nok haaks op de rooilijn en dakkapel en schoorsteen boven voorschild

Harinxmastrjitte 26
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Woonhuis onder schilddak met de nok haaks op de rooilijn; schoorsteen boven voorschild. Omlijste ingang waarin rijk versierde deur; gesnede..

Pandje onder zadeldak tegen puntgevel met vlechtingen aan de voorzijde

Tsjerkebuorren 15
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Pandje onder zadeldak, dat aan de voorzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, gedateerd in een jaartalanker onder de top: 1769. ..

Pand met zesruitsvensters onder schilddak met hoekschoorstenen en dakkapel met glasroeden boven de ingang (vormt een geheel met nr. 30)

Harinxmastrjitte 28
Heeg (Gemeente Súdwest Fryslân)
Pand onder schilddak met hoekschoorstenen; boven de ingang dakkapel met glasroeden. Beneden zesruitsvensters. Vormt een geheel met buurnumme..

Kaart & Routeplanner