Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars woonhuis onder rijzig, met riet gedekt schilddak in Wijhe

Boerderij

Rijksstraatweg 2
8131PB Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 1790


Beschrijving van Boerderij met dwars woonhuis onder rijzig, met riet gedekt schilddak

Boerderij met dwars woonhuis onder rijzig, met riet gedekt schilddak, in de voorgevel met jaarankers 1790 gedateerd; de stal onder een rieten zadeldak met wolfeind. Het woonhuis heeft zesruitsschuifvensters, die met luiken zijn behangen; rollagen. Aangebouwde schuur onder pannen schilddak met afhang aan achterzijde. Twee schuren onder met pannen gedekte zadeldaken. Twee drieroeden hooibergen, de ene met kap van golfplaat, de ander met rieten kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39652
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars woonhuis onder rijzig, met riet gedekt schilddak in Wijhe

Boerderijcomplex

Marledijk 33
Marle (Gemeente Olst Wijhe)
Gaaf tweede helft 19e eeuwse BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit haaks op de Marledijk staand woonhuis onder met pannen gedekt schilddak, bekroo..

Krukhuisboerderij, schuur

Veldweg 1
Zwolle
Omschrijving onderdeel 2: SCHUUR. Tot het boerderijcomplex behorende 19e-eeuwse SCHUUR, in baksteen opgetrokken op rechthoekige plattegrond..

Huis te Windesheim, dienstwoning

Bulderingsweg 13
Zwolle
Omschrijving onderdeel 12: DIENSTWONING. Markant op de grens van het voormalige moestuincomplex en een akker gelegen dienstwoning uit 1913..

Krukhuisboerderij

Veldweg 1
Zwolle
Omschrijving onderdeel 1: KRUKHUISBOERDERIJ. Inleiding Tot het boerderijcomplex behorende, in oorsprong 16e-eeuwse KRUKHUISBOERDERIJ met ..

Huis te Windesheim, tuinmanswoning

Windesheimerweg 15
Zwolle
Omschrijving onderdeel 11: TUINMANSWONING. Schuin tegenover de huisplaats, aan de overzijde van de Windesheimerweg, gelegen voormalige tui..

Kaart & Routeplanner