Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"De Waag" in Wijhe

Woonhuis

Langstraat 50
8131BD Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: 1860 (sluitsteen)


Beschrijving van "De Waag"

Twee bouwlagen tellend pand (XIX B), plaatselijk bekend als "De Waag", onder pannen gedekt schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde gootlijst; beganegronds zesruitsschuifvenster en baanderdeuren met mandeur, de omlijsting uitgevoerd met vier zandstenen blokken waarin de duimen zijn aangebracht; in de sluitsteen het jaartal 1860. Op de verdieping twee jongere openslaande vensters; 1 1/2 steens strekken boven de vensters; gietijzeren rozetankers. Het geheel op ca. 50 cm. hoge gecementeerde plint en een geheel vormend met nr 48. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39646
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "De Waag" in Wijhe

Twee bouwlagen tellend, onderkelderd pand, dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde ..

Langstraat 46
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Twee bouwlagen tellend, onderkelderd PAND (XIX B), dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvou..

Nicolaas

Kerkstraat 15
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
NED. HERV. KERK. Een deels in baksteen, deels in tufsteen opgetrokken, vrijwel geheel overwelfd gebouw met driezijdige koorsluiting, een pse..

Toren van de Nicolaas met vier geledingen

Kerkstraat 15
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Toren van vier geledingen; de drie onderste laat-romaans. Baksteen, met lisenen en rondboogfriezen; de gotische verhoging met spitsboognisse..

De Wijhese Molen

Molenbelt 5
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Korenmolen. Achtkantige houten stellingmolen op gemetselde voet. In de sluitsteen boven de inrijpoort het jaartal 1703.

kasteel buitenplaats

Oude Raalterweg 1
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR. Kleine houten SCHUUR in zelfde bouwtrant als villa Boslust onder uitkragend zadeldak met rode kruispanne..

Kaart & Routeplanner