Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee bouwlagen tellend, onderkelderd pand, dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde gootlijst in Wijhe

Woonhuis

Langstraat 46
8131BD Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw


Beschrijving van Twee bouwlagen tellend, onderkelderd pand, dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde gootlijst

Twee bouwlagen tellend, onderkelderd PAND (XIX B), dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde gootlijst. Getraliede keldervensters; zesruitsschuifvensters beganegronds; jongere openslaande vensters op de verdieping; jongere dakkapel en jongere deur; 1 1/2 steens strekken boven de vensters; staafankers aan zijgevel en gietijzeren rozetankers aan voorgevel. Aan achterzijde verbonden met nr 48 bouwlichaam, dat beganegronds twee zesruitsschuifvensters en een jongere deur; 1 1/2 steens strekken en staafankers; verdieping en kap zijn van jonger datum. Het geheel op ca. 50 cm. hoge gecementeerde plint en een geheel vormende met nr 50 "De Waag". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39645
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee bouwlagen tellend, onderkelderd pand, dat wordt gedekt door een met pannen belegd afgeknot schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofileerde gootlijst in Wijhe

"De Waag"

Langstraat 50
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Twee bouwlagen tellend pand (XIX B), plaatselijk bekend als "De Waag", onder pannen gedekt schilddak, waaronderlangs een eenvoudig geprofile..

Nicolaas

Kerkstraat 15
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
NED. HERV. KERK. Een deels in baksteen, deels in tufsteen opgetrokken, vrijwel geheel overwelfd gebouw met driezijdige koorsluiting, een pse..

Toren van de Nicolaas met vier geledingen

Kerkstraat 15
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Toren van vier geledingen; de drie onderste laat-romaans. Baksteen, met lisenen en rondboogfriezen; de gotische verhoging met spitsboognisse..

De Wijhese Molen

Molenbelt 5
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Korenmolen. Achtkantige houten stellingmolen op gemetselde voet. In de sluitsteen boven de inrijpoort het jaartal 1703.

kasteel buitenplaats

Oude Raalterweg 1
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR. Kleine houten SCHUUR in zelfde bouwtrant als villa Boslust onder uitkragend zadeldak met rode kruispanne..

Kaart & Routeplanner