Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd gebouw op rechthoekige plattegrond onder pannen schilddak en voorzien van gietijzeren goten op klossen in Wijhe

Woonhuis

Jan Meesterweg 4
8131PM Wijhe (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Onderkelderd gebouw op rechthoekige plattegrond onder pannen schilddak en voorzien van gietijzeren goten op klossen

Onderkelderd gebouw op rechthoekige plattegrond (XIX A) onder pannen schilddak en voorzien van gietijzeren goten op klossen. Het geheel is opgetrokken uit baksteen, is voorzien van een geteerde plint en hoekblokken, geschilderde. De gepleisterde achtergevel is uitgerust met 4 muurnissen, waarvan de onderste twee getralied zijn en een strokendeur; de voorgevel is voorzien van twee vensters, waarboven het opschrift: DIJKSTOEL VAN SALLAND 3DE ROT. In de korte gevels dubbele strokendeuren, staafankers . (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39641
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd gebouw op rechthoekige plattegrond onder pannen schilddak en voorzien van gietijzeren goten op klossen in Wijhe

Wijhendaal

Wijhendaalseweg 6
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Wijhendaal. Vrijliggend HUIS op rechthoekige plattegrond met lijstgevels en omgaand schilddak. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijst..

Eenbeukige kruiskerk "OLV Onbevl.Ontv"

Stationsweg 9
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving De eenbeukige KRUISKERK is opgetrokken in rode baksteen onder een samengesteld zadeldak met dakruiters en leien in Maasdekking..

Pastorie

Stationsweg 9
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving De PASTORIE is opgetrokken over een souterrain en twee bouwlagen in rode baksteen op een T-vormige plattegrond onder een schil..

Villa Waterloo

Stationsweg 23
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Inleiding Villa Waterloo is rond 1865 gebouwd in opdracht van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen. De spoorlijn tussen Zwo..

Wijhe Zicht

Oranjelaan 5
Wijhe (Gemeente Olst Wijhe)
Wijhe Zicht. Fors, vrij gelegen pand op rechthoekige grondslag, met gepleisterde rechte gevels, en gedekt door schilddak. Verscheidene venst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)