Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dijkboerderijtje onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luiken en 12-ruitsschuiframen. Geveltop aan de achterzijde onder het wolfeind met gepotdekseld .. in Giessen

Boerderij

Maasdijk 27
4283GB Giessen (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Dijkboerderijtje onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luiken en 12-ruitsschuiframen. Geveltop aan de achterzijde onder het wolfeind met gepotdekseld ..

Dijkboerderijtje uit de eerste helft 19e eeuw onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luiken en 12-ruitsschuiframen. Geveltop aan de achterzijde onder het wolfeind met gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39610
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dijkboerderijtje onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luiken en 12-ruitsschuiframen. Geveltop aan de achterzijde onder het wolfeind met gepotdekseld .. in Giessen

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 2
Giessen (Gemeente Woudrichem)
Ned. Herv. Kerk, buiten de dorpskom gelegen. Bestaande uit het 14e eeuwse koor van een overigens verdwenen kerk, aan de westzijde in 1856 me..

Boerderij van het Altenase type onder rieten kap

Maasdijk 23
Rijswijk (NB) (Gemeente Woudrichem)
Boerderij van het Altenase type onder rieten kap.

Het Slotje

Rijswijksesteeg 8
Rijswijk (NB) (Gemeente Woudrichem)
"Het Slotje": in herenhuis veranderd omgracht kasteeltje van twee beuken, met evenwijdige zadeldaken.

Fort Giessen: woonhuis en loods

Giessensesteeg 2
Giessen (Gemeente Woudrichem)
Giessensesteeg 2, Woudrichem (onderdeel 2) Inleiding. Het WOONHUIS ligt op een hoekig perceel nabij een kruising van drie wegen en is daar..

Wilhelminasluis

Wilhelminasluis 3
Andel (Gemeente Woudrichem)
Inleiding. SLUIS in 1897 in Ambachtelijk-traditionele trant gebouwd naar model van een vanaf 1808 in zwang zijnd type waaiersluis. Rond 190..

Kaart & Routeplanner