Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, bakstenen gebouw met T-vormig woongedeelte en bedrijfsgedeelte met dwarsdeel en deeldeuren in kapel in Almkerk

Boerderij

Zandwijk 6
4286LD Almkerk (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij, bakstenen gebouw met T-vormig woongedeelte en bedrijfsgedeelte met dwarsdeel en deeldeuren in kapel

Boerderij, bakstenen gebouw met T-vormig woongedeelte en bedrijfsgedeelte met dwarsdeel en deeldeuren in kapel. Woonhuis onder afgewolfd rieten zadeldak; in de voorgevel links van de toegangsdeur twee grote vijfentwintig-ruits vensters en rechts een kleiner roedenvenster. Bedrijfsgedeelte onder zadeldak. Belangrijk v.w. ligging op vliedberg aan een wegkromming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39606
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, bakstenen gebouw met T-vormig woongedeelte en bedrijfsgedeelte met dwarsdeel en deeldeuren in kapel in Almkerk

archeologie

-
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Terrein met daarin een motte met omgrachting en restanten van de gesloopte gebouwen.

Altena's hoeve, monumentale boerderij van het dwarsdeeltype

Altena's Laantje 3
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Altena's Hoeve, monumentale boerderij van het dwarsdeeltype (Overmase vorm). Bakstenen gebouw onder een boven het woongedeelte afgewolfd en ..

Bakstenen boerderij van het langgeveltype

Kerkstraat 28
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Bakstenen boerderij van het langgeveltype, gedeeltelijk wit gepleisterd, gedekt door een afgewolfd rieten zadeldak. Woongedeelte met verdiep..

'Klootwijkhoeve', boerderij van het dwarsdeeltype onder afgewolfd rieten zadeldak

Woudrichemseweg 38
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
"Klootwijkhoeve", BOERDERIJ van het dwarsdeeltype onder afgewolfd rieten zadeldak. Links tegen het woongedeelte een uitgebouwd voorhuis onde..

Voormalig rechthuis, bakstenen huis met verdieping onder met pannen belegd schilddak

Kruisstraat 17
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Voormalig rechthuis, bakstenen huis met verdieping onder met pannen belegd schilddak. Symmetrische voorgevel van vijf travee├źn, rechts een ..

Kaart & Routeplanner