Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij bestaande uit groots aangelegd woongedeelte met volledige verdieping en vier- en zesruits vensters gedekt door een schilddak in Almkerk

Boerderij

Uppelse Hoek 15
4286EM Almkerk (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Boerderij bestaande uit groots aangelegd woongedeelte met volledige verdieping en vier- en zesruits vensters gedekt door een schilddak

Monumentale boerderij bestaande uit groots aangelegd woongedeelte met volledige verdieping en vier- en zesruits vensters gedekt door een schilddak. Aansluitend een bedrijfsgedeelte onder zadeldak. Evenwijdig hieraan een tweede schuur onder afgewolfd zadeldak. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39603
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij bestaande uit groots aangelegd woongedeelte met volledige verdieping en vier- en zesruits vensters gedekt door een schilddak in Almkerk

Binnen het gehucht uppel ligt een waardevolle groep van boerderijen

Uppelse Hoek 17
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Inleiding. Binnen het gehucht Uppel ligt een waardevolle groep van boerderijen. Nummer 17 ligt aan de noordzijde van de weg en bestaat uit ..

Twee waardevolle bebouwingsgroepen

Uppelse Hoek 26
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Inleiding. In het gehucht Uppel liggen aan de Uppelse Hoek twee waardevolle bebouwingsgroepen. De BOERDERIJ, de voormalige Jagershof, is ee..

Oude Doornse molen

Oude Doorn
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
"De Ouden Doorn" in de polder Zandwijk en Uppel. Achtkante, met riet gedekte watermolen op stenen ondervoet met scheprad. Vroege 18e eeuw.

Zandwijkse Molen

Provincialeweg-Noord
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
"De Zandwijkse molen", in de polder Zandwijk en Uppel. Wipwatermolen op lage stenen voet, met open buitenscheprad. 1699.

Uitwijkse Molen

Uppelse Steeg 2
Sleeuwijk (Gemeente Werkendam)
"De Uitwijkse molen" in de polder Uitwijk en Rijswijk, Wipwatermolen op lage stenen voet en met open buitenscheprad. Omstreeks 1700.

Kaart & Routeplanner