Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dijk en Wielzicht in Almkerk

Boerderij

Provincialeweg Zuid 60
4286LM Almkerk (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Dijk en Wielzicht

"Dijk en Wielzicht", monumentale boerderij van het dwarsdeeltype met door een brede daklijst afgesloten voorgevel (klokvormig) die symmetrisch is van indeling (vensters 4-3-2); deur met omlijsting. Woonhuis onder afgewolfd rieten zadeldak, het aansluitende bedrijfsgedeelte onder dito pannen zadeldak. Rechts naast het huis een travalje. Belangrijk als hoofdmonument tussen een niet geheel ongeschonden doch in het algemeen goed bewaard gebleven wegbebouwing. Rechts naast het huis een wiel (ronde vijver). XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39602
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dijk en Wielzicht in Almkerk

Boerderij met dwars voor de stal geplaatst woonhuis waarop verdieping en rieten zadeldak

Provincialeweg Zuid 65
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw met dwars voor de stal geplaatst woonhuis waarop verdieping en rieten zadeldak. Vensters met n..

Boerderij evenwijdig aan de dijk gelegen

Korn 60
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit het derde kwart van de 19e eeuw, evenwijdig aan de dijk gelegen. Rieten wolfdak tussen eindgevels met vlechtingen. Vensters me..

Hoeve Ganswijk

Provincialeweg Zuid 51
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
"Hoeve Ganswijk", gepleisterde en licht blauw-groen geschilderde boerderij van het dwarsdeeltype met een gedeeltelijk houten bedrijfsgedeelt..

Voormalige herberg, "Den Boerendans"

Korn 50
Dussen (Gemeente Werkendam)
Voormalige herberg, 18e eeuw. Pand met L-vormige plattegrond onder met riet gedekt wolfdak. Stroomlaag in de gevels. Vensters met luiken. Na..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak

Korn 39
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit de 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen. In de voorste puntgevel steen: 1786. In de puntgevel van..

Kaart & Routeplanner