Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij gelegen op een vliedberg in Almkerk

Boerderij

Almweg 9
4286LG Almkerk (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Boerderij gelegen op een vliedberg

Boerderij gelegen op een vliedberg; bakstenen gebouw onder afgewolfd rieten zadeldak en vrijstaande houten schuur. Het woongedeelte is tweebeukig, het bedrijfsgedeelte driebeukig en voorzien van dwarsdeel met deeldeuren in een kapel. Dwars op het woongedeelte een uitgebouwd vertrek met verdieping onder rieten zadeldak. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39592
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij gelegen op een vliedberg in Almkerk

Op verhoging gelegen boerderij met dwarsdeel, onder met riet gedekt wolfsdak

Almweg 7
Almkerk (Gemeente Woudrichem)
Op verhoging gelegen, 19e eeuwse boerderij met dwarsdeel, onder met riet gedekt wolfdak; bedrijfsgedeelte ten dele bekleed met gepotdekselde..

Langgevel-boerderij onder met riet gedekt wolfdak, waarvan het schuurgedeelte zich aan de zijde van het achtererf met een sprong verbreedt

Langstraat 15
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Uit 1650 daterende langgevel-boerderij onder met riet gedekt wolfdak, waarvan het schuurgedeelte zich aan de zijde van het achtererf met een..

Hervormde Kerk

Kerkplein 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Ned. Hervormde Kerk. Eenbeukige kerk met 14e eeuws schip, een smaller en hoger driezijdig gesloten koor (begin 15e eeuw), en een zware vlak ..

Bakhuis

Eng 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Omschrijving onderdeel 2. Inleiding Het BAKHUIS, met smeedijzeren balkankers die het jaartal 1605 aangeven, bevindt zich links naast het ..

Vrijstaande berghok, voorheen varkenshok

Eng 2
Uitwijk (Gemeente Woudrichem)
Omschrijving onderdeel 3. Inleiding Het vrijstaande BERGHOK, voorheen varkenshok, ligt aan de noordwestkant van de boerderij. Omschrijvi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)