Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeelte van de omwalling, bestaat uit vooruitspringende bastions in de gedaante van een rentrant op de noordhoeken in Woudrichem

Militair Object

Gedeelte omwalling Alkmaar
4285ZA Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: Adriaan Anthonisz. van Alkmaar


Beschrijving van Gedeelte van de omwalling, bestaat uit vooruitspringende bastions in de gedaante van een rentrant op de noordhoeken

Gedeelte van de omwalling, ontworpen door Adriaan Anthonisz. van Alkmaar, bestaat uit vooruitspringende bastions in de gedaante van een rentrant op de noordhoeken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39591
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeelte van de omwalling, bestaat uit vooruitspringende bastions in de gedaante van een rentrant op de noordhoeken in Woudrichem

Herenhuis met lijstgevel

Molenstraat 35
Woudrichem
Inleiding. In de kom van Woudrichem ligt aan de zuidzijde van de Molenstraat nabij een bocht in de Rijkswal een HERENHUIS met lijstgevel. H..

Woonhuis met elementen van het Eclecticisme

Rijkswal 44
Woudrichem
Inleiding. In de kom van Woudrichem aan de noordwestelijke Rijkswal ligt aan de zuidzijde hiervan een WOONHUIS, met elementen van het Eclec..

Postkantoor

Molenstraat 10
Woudrichem
Inleiding. Binnen de vesting Woudrichem ligt aan de noordzijde van de Molenstraat het voormalige POSTKANTOOR uit 1905. Nummer 10 is de inga..

Huis van Jacoba van Beieren

Molenstraat 2
Woudrichem
"Huis van Jacoba van Beieren". Overblijfsel van een gebouwencomplex dat mede de "Hoftoren", het Tolhuis en de Visbank omvatte; sedert de oph..

Gemeentehuis

Kerkstraat 30
Woudrichem
Gemeentehuis. Herenhuis onder dwars schilddak aan de voorzijde en twee evenwijdige schilddaken haaks erop daarachter; zesdelige schuiframen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)