Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De omwalling, muur, bastions, ravelijns, gracht, inlaatsluis in Woudrichem

Militair Object

Gedeelte omwalling Alkmaar
4285ZA Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1815
Architect: Adriaan Anthonisz. van Alkmaar


Beschrijving van De omwalling, muur, bastions, ravelijns, gracht, inlaatsluis

De omwalling, ontworpen door Adriaan Anthonisz. van Alkmaar, bestaat uit een hoge waterkerende muur aan de rivierzijde (Rijkswal) enkele bastions in de gedaante van een rentrant op de zuidhoeken, en ravelijns in de oostelijke en de zuidelijke gracht. Tegenover het zuidoostelijke bastion een inlaatsluis, gebouwd in 1815, met twee stalen waaierdeuren uit 1911. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39590
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De omwalling, muur, bastions, ravelijns, gracht, inlaatsluis in Woudrichem

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN A ligt tussen magazijn B en het arsenaal. Het ligt naar achter in de wal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. H..

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN B ligt in een bocht van de Rijkswal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. Op het object een schoorsteen en een r..

Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat

Landpoortstraat 18
Woudrichem
Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat. De puntgevel aan ..

Arsenaal

Kerkstraat 41
Woudrichem
Arsenaal. Langwerpig gebouw onder zadeldak en met zij-topgevel, segmentvormig overtoogde vensters; blijkens steen boven de ingang uit 1851.

Sint-Martinuskerk

Kerkstraat 35
Woudrichem
Ned. Herv. KERK. 15e eeuwse, laatgotische kruiskerk, na branden en herstellingen in de 16e eeuw bestaande uit een pseudobasilicaal schip, wa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)