Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat in Woudrichem

Boerderij

Landpoortstraat 18
4285AS Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat

Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat. De puntgevel aan de voorzijde heeft vlechtingen, 18e eeuw. Rechts hieraan grenzend een bedrijfsgedeelte, eveneens 18e eeuws, onder hoog pannen schilddak, evenwijdig aan de straat en met lange achtervleugel onder pannen zadeldak tegen puntgevel. In de zijgevel van deze achtervleugel een getoogde inrijdeur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39583
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat in Woudrichem

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN B ligt in een bocht van de Rijkswal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. Op het object een schoorsteen en een r..

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN A ligt tussen magazijn B en het arsenaal. Het ligt naar achter in de wal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. H..

De omwalling, muur, bastions, ravelijns, gracht, inlaatsluis

Gedeelte omwalling Alkmaar
Woudrichem
De omwalling, ontworpen door Adriaan Anthonisz. van Alkmaar, bestaat uit een hoge waterkerende muur aan de rivierzijde (Rijkswal) enkele bas..

Arsenaal

Kerkstraat 41
Woudrichem
Arsenaal. Langwerpig gebouw onder zadeldak en met zij-topgevel, segmentvormig overtoogde vensters; blijkens steen boven de ingang uit 1851.

Arsenaal, op L-vormige plattegrond, zeer zwaar metselwerk waarin beneden boogvensters, boven segmentvormig overtoogde vensters

Vissersdijk 35
Woudrichem
Arsenaal, op L-vormige plattegrond, zeer zwaar metselwerk waarin beneden boogvensters, boven segmentvormig overtoogde vensters; blijkens ste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)