Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige brandweerkazerne in Woudrichem

Gebouw

Kerkstraat 28
4285BB Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Voormalige brandweerkazerne

Voormalige brandweerkazerne. 19e eeuws pand met verdieping; gepleisterde (op de begane grond gebosseerd) symmetrische gevel; in het middenrisaliet dubbele inrijdeur met iets smaller halfrond bovenlicht; ter weerszijden van middenrisaliet een ingang met halfrond bovenlicht; op de verdieping drie zesruits schuifvensters; gevel afgesloten met brede gekorniste en geprofileerde kroonlijst. Achter het pand een vierkante toren aan de bovenzijde afgesloten met een opengewerkte balustrade, voorheen bestemd voor het drogen der brandslangen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39580
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige brandweerkazerne in Woudrichem

Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel waarin zes en vierdelige schuiframen en een ingang met kroonlijst op pilasters

Kerkstraat 26
Woudrichem
Huis onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel waarin zes en vierdelige schuiframen en een ingang met kroonlijst op pilasters. 18e eeuw..

Gemeentehuis

Kerkstraat 30
Woudrichem
Gemeentehuis. Herenhuis onder dwars schilddak aan de voorzijde en twee evenwijdige schilddaken haaks erop daarachter; zesdelige schuiframen ..

Voormalig herenhuis

Kerkstraat 25
Woudrichem
Voormalig herenhuis uit 1775. Pand van vijf vensterassen, met verdieping en pannen schilddak. Dubbele deur met panelen, midden 19e eeuw met ..

Huis onder haaks gericht schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel

Kerkstraat 9
Woudrichem
Huis onder haaks gericht schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel. 17e eeuw met latere veranderingen. Vormt een geheel..

Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel

Kerkstraat 7
Woudrichem
Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel. 17e eeuws met latere veranderingen. Vormt een geheel met buurnumm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)