Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arsenaal in Woudrichem

Militair Object

Kerkstraat 41
4285BA Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1851


Beschrijving van Arsenaal

Arsenaal. Langwerpig gebouw onder zadeldak en met zij-topgevel, segmentvormig overtoogde vensters; blijkens steen boven de ingang uit 1851. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39577
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arsenaal in Woudrichem

Sint-Martinuskerk

Kerkstraat 35
Woudrichem
Ned. Herv. KERK. 15e eeuwse, laatgotische kruiskerk, na branden en herstellingen in de 16e eeuw bestaande uit een pseudobasilicaal schip, wa..

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN A ligt tussen magazijn B en het arsenaal. Het ligt naar achter in de wal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. H..

De omwalling, muur, bastions, ravelijns, gracht, inlaatsluis

Gedeelte omwalling Alkmaar
Woudrichem
De omwalling, ontworpen door Adriaan Anthonisz. van Alkmaar, bestaat uit een hoge waterkerende muur aan de rivierzijde (Rijkswal) enkele bas..

Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat

Landpoortstraat 18
Woudrichem
Pand bestaande uit een woongedeelte zonder verdieping, met pannen zadeldak tussen topgevels, dwars op de as van de straat. De puntgevel aan ..

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN B ligt in een bocht van de Rijkswal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. Op het object een schoorsteen en een r..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)