Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met banden van natuursteen, korfbogen boven de vensters in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 20
4285AH Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1600


Beschrijving van Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met banden van natuursteen, korfbogen boven de vensters

Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type uit omstreeks 1600, met banden van natuursteen, korfbogen boven de vensters, metselmozaieken en gebeeldhouwde kraagstenen in het fries boven de onderpui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39565
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met banden van natuursteen, korfbogen boven de vensters in Woudrichem

Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen

Hoogstraat 18
Woudrichem
Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen.

Hardstenen pomp

Hoogstraat
Woudrichem
Hardstenen pomp, XVIII.

Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfb ..

Hoogstraat 14
Woudrichem
Huis "In den salamander", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofile..

Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde ko ..

Hoogstraat 10
Woudrichem
Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprof..

Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofilee ..

Hoogstraat 6
Woudrichem
Huis "In 't Herdt", onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)