Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 14
4285AH Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1606


Beschrijving van Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek

Huis "In den salamander", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in de boogvelden boven de vensters, waartussen -in de verdieping- gekartelde zuiltjes op kraagstenen en met kapitelen, waarop gezwenkte, boven de vensters rechthoekig omgeknikte bogen rusten. Vroeg 19e eeuwse deuromlijsting met schelpmotief. Tien sierankers. In het midden een gevelsteen met in reliëf een brandende salamander en in een cartouche het opschrift "IN DEN SALAMANDER 1606" Gerestaureerd in 1956. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39563
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in Woudrichem

Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde ko ..

Hoogstraat 10
Woudrichem
Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprof..

Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen

Hoogstraat 18
Woudrichem
Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen.

Hardstenen pomp

Hoogstraat
Woudrichem
Hardstenen pomp, XVIII.

Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofilee ..

Hoogstraat 6
Woudrichem
Huis "In 't Herdt", onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, ..

Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met banden van natuursteen, korfbogen boven de vensters

Hoogstraat 20
Woudrichem
Huis onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type uit omstreeks 1600, met banden van natuursteen, korfb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)