Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 10
4285AH Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1593


Beschrijving van Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen

Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in de boogvelden boven de vensters, waartussen -in de verdieping- gakartelde zuiltjes op kraagstenen en met kapitelen, waarop gezwenkte, boven de vensters rechthoekig omgeknikte bogen rusten. Boven de deur een schelpmotief. Tien sierankers. In het midden twee gevelstenen: tussen de topvensters een alliantiewapen; tussen de middenvensters een steen met in reliëf een engel in een nis, waaronder een cartouche met het jaartal "1593", waarboven het opschrift: In den gulden engel". Gerestaureerd in 1956. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39562
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen in Woudrichem

Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfb ..

Hoogstraat 14
Woudrichem
Huis "In den salamander", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofile..

Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofilee ..

Hoogstraat 6
Woudrichem
Huis "In 't Herdt", onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, ..

Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ..

Hoogstraat 4
Woudrichem
Huis "In den vergulden helm" onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, gep..

Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen

Hoogstraat 18
Woudrichem
Huis onder zadeldak en met gepleisterde tuitgevel waarin zesdelige schuiframen.

Hardstenen pomp

Hoogstraat
Woudrichem
Hardstenen pomp, XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)