Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen in Woudrichem

Hoogstraat 10
4285AH Woudrichem

Bouwjaar: 1593

Beschrijving van Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen

Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfboogvormige ontlastingsbogen met metselmozaïek in de boogvelden boven de vensters, waartussen -in de verdieping- gakartelde zuiltjes op kraagstenen en met kapitelen, waarop gezwenkte, boven de vensters rechthoekig omgeknikte bogen rusten. Boven de deur een schelpmotief. Tien sierankers. In het midden twee gevelstenen: tussen de topvensters een alliantiewapen; tussen de middenvensters een steen met in reliëf een engel in een nis, waaronder een cartouche met het jaartal "1593", waarboven het opschrift: In den gulden engel". Gerestaureerd in 1956. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)