Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofileerde en uitgekraagde korfbogen op de bovenvensters in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 6
4285AH Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1601


Beschrijving van Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofileerde en uitgekraagde korfbogen op de bovenvensters

Huis "In 't Herdt", onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofileerde en uitgekraagde korfbogen op de bovenvensters met gebeeldhouwde kopjes. Drie sierankers. In het midden twee gevelstenen, een met in reliëf een hert voor een boom en het opschrift: "INT - HERDY", een met in een cartouche het jaartal "1601". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39561
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofileerde en uitgekraagde korfbogen op de bovenvensters in Woudrichem

Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde ko ..

Hoogstraat 10
Woudrichem
Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprof..

Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ..

Hoogstraat 4
Woudrichem
Huis "In den vergulden helm" onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, gep..

Pand onder schilddak, met gepleisterde lijstgevel

Hoogstraat 2
Woudrichem
Pand onder schilddak, met gepleisterde lijstgevel; beneden zesdelige schuiframen, boven ramen met kleine roedenverdeling,

Huis 'in den salamander', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofileerde korfb ..

Hoogstraat 14
Woudrichem
Huis "In den salamander", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen baden, waterlijsten en blokken, geprofile..

Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel

Kerkstraat 7
Woudrichem
Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel. 17e eeuws met latere veranderingen. Vormt een geheel met buurnumm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)