Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ontlastingsbogen op de bovenvensters in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 4
4285AH Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1601


Beschrijving van Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ontlastingsbogen op de bovenvensters

Huis "In den vergulden helm" onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, geprofileerde ontlastingsbogen op de bovenvensters; drie sierankers. In het midden een gevelsteen met gebeeldhouwde ridderhelm en de opschriften "1601" en"In de vergulde helm". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39560
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ontlastingsbogen op de bovenvensters in Woudrichem

Pand onder schilddak, met gepleisterde lijstgevel

Hoogstraat 2
Woudrichem
Pand onder schilddak, met gepleisterde lijstgevel; beneden zesdelige schuiframen, boven ramen met kleine roedenverdeling,

Huis 'in 't herdt', onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, geprofilee ..

Hoogstraat 6
Woudrichem
Huis "In 't Herdt", onder schilddak en met een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, ..

Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel

Kerkstraat 7
Woudrichem
Huis onder schilddak, met geprofileerde kroonlijst en gecementeerde gevel. 17e eeuws met latere veranderingen. Vormt een geheel met buurnumm..

Huis onder schilddak en met gecementeerde lijstgevels

Kerkstraat 7
Woudrichem
Huis onder schilddak en met gecementeerde lijstgevels. 17e eeuws met latere veranderingen. Een geheel vormend met Kerkstraat 9.

Huis 'in den gulden engel', onder zadeldak en met trapgevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprofileerde ko ..

Hoogstraat 10
Woudrichem
Huis "In den gulden engel", onder zadeldak en met trapgevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, waterlijsten en blokken, geprof..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)