Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'De arend' in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 7
4285AE Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 17e eeuw


Beschrijving van Huis 'De arend'

huis "De Arend", onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en geprofileerde bakstenen waterlijsten, gebeeldhouwde kraagstenen; tegen de verdieping geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen. Gebeeldhouwde gevelsteen met in cartouche een adelaar. Begin 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39551
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis 'De arend' in Woudrichem

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen waterlijst, g ..

Hoogstraat 9
Woudrichem
Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen wat..

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de verdieping g ..

Hoogstraat 5
Woudrichem
Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de ve..

Huis onder hoog schilddak, op L-vormige plattegrond op de hoek van de straat, met geelgepleisterde lijstgevels en 6- en vierdelige schuiframen

Hoogstraat 1
Woudrichem
Huis onder hoog schilddak, op L-vormige plattegrond op de hoek van de straat, met geelgepleisterde lijstgevels en 6- en vierdelige schuifram..

Hardstenen pomp

Hoogstraat
Woudrichem
Hardstenen pomp, XVIII.

Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ..

Hoogstraat 4
Woudrichem
Huis "In den vergulden helm" onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, gep..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)