Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen waterlijst, geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen in Woudrichem

Woonhuis

Hoogstraat 9
4285AE Woudrichem
Noord Brabant

Bouwjaar: 1615


Beschrijving van Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen waterlijst, geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen waterlijst, geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen boven de vensters; de bogen van de verdieping rustende op gecanneleerde bakstenen pilasters met natuurstenen kapitelen en gebeeldhouwde kraagstenen. In het midden een gebeeldhouwde gevelsteen met in een cartouche "Ao 1615". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39550
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde bakstenen waterlijst, geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen in Woudrichem

Huis 'De arend'

Hoogstraat 7
Woudrichem
huis "De Arend", onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en geprofileerde..

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de verdieping g ..

Hoogstraat 5
Woudrichem
Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de ve..

Hardstenen pomp

Hoogstraat
Woudrichem
Hardstenen pomp, XVIII.

Huis onder hoog schilddak, op L-vormige plattegrond op de hoek van de straat, met geelgepleisterde lijstgevels en 6- en vierdelige schuiframen

Hoogstraat 1
Woudrichem
Huis onder hoog schilddak, op L-vormige plattegrond op de hoek van de straat, met geelgepleisterde lijstgevels en 6- en vierdelige schuifram..

Huis 'in den vergulden helm' onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden, geprofileerde ..

Hoogstraat 4
Woudrichem
Huis "In den vergulden helm" onder schilddak en met tot een lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden, gep..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)