Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de verdieping geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen in Woudrichem

Hoogstraat 5
4285AE Woudrichem

Bouwjaar: 1608

Beschrijving van Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het 'Dordtse' type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de verdieping geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen

Huis onder schilddak en met een tot lijstgevel afgeknotte gevel van het "Dordtse" type, met natuurstenen banden en waterlijsten, tegen de verdieping geprofileerde korfbogige ontlastingsbogen op gebeeldhouwde kopjes; drie sierankers. Beganegronds omstreeks 1800 gewijzigd. In het midden een gebeeldhouwde gevelsteen met omlijsting in de vorm van een cartouche en opschrift in kapitelen; "DIE TIDT IS CORT, DIE DOOT IS SNEL, WACHT U VAN SONDEN, SO DOET chy WEL 1608". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)