Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bijgebouw ridderhofstad Groenewoude in Woudenberg

Woonhuis

Ekris 42
3931PX Woudenberg
Utrecht

Bouwjaar: laat 17e eeuw


Beschrijving van Bijgebouw ridderhofstad Groenewoude

Laat XVIIe eeuws bijgebouw van de voormalige ridderhofstad Groenewoude op een gedeeltelijk omgracht terrein. Langgerekt rechthoekig bepleisterd bakstenen gebouw onder een met pannen belegd zadeldak. Lange zijden van het koetshuis verticaal geleed door muurverzwaringen. In de tussenliggende vakken gedichte vensters. Boven de toegangspoort aan de oostzijde wapensteen met drie haantjes (Woudenberg) en steen met jaartal 1696. Rechts boven deur van woongedeelte een tweede wapensteen. In het midden van de westgevel een derde wapensteen. In het midden van de westgevel een derde wapensteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39545
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bijgebouw ridderhofstad Groenewoude in Woudenberg

Inrijhek ridderhofstad Groenewoude

Ekris 63
Woudenberg
Inrijhek waarschijnlijk behorende bij de voormalige ridderhofstad Groenewoude, XVIII. De posten bestaan uit een bepleisterde bakstenen kern,..

Geerestein: toegangshek

Geeresteinselaan 53
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 10: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangeven met nr.10) TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaa..

Grebbeliniedijk Woudenberg

Liniedijk
Woudenberg
Inleiding: De Grebbelinie is een waterlinie van ca. 60 kilometer lengte, die gebruik maakt van de natte omstandigheden in de westelijke, l..

Kazemat tussen damsluis aan de Roffelaarskade en de Pothbrug

Liniedijk
Woudenberg
Inleiding: De kazemat is in 1939-1940 gebouwd in het kader van de versterking van de Valleistelling en is gelegen op het gedeelte van de l..

Geerestein: Boerderij Klein Geerestein

Geeresteinselaan 67
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 9: (Geeresteinselaan 67-69; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.9) BOERDERIJ 'KLEIN GEERESTEIN' MET TOREN, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)