Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Bouwlust", met wolfgedeelte, dat een 19e-eeuws karakter draagt. Rieten wolfdak; vensters met zesruitsschuiframen. Zomerhuis met ingezwenkte gevel, links van de hoeve een bakstenen wagenschu .. in Hoogmade

Boerderij

Van Klaverweijdeweg 19
2355AA Hoogmade (gemeente Kaag en Braassem)
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 17e eeuw (boerderij) ca. 1800 (zomerhuis) 18e eeuw (wagenschuur)


Beschrijving van Boerderij "Bouwlust", met wolfgedeelte, dat een 19e-eeuws karakter draagt. Rieten wolfdak; vensters met zesruitsschuiframen. Zomerhuis met ingezwenkte gevel, links van de hoeve een bakstenen wagenschu ..

Boerderij "Bouwlust", waarschijnlijk 17e eeuw, met wolfgedeelte, dat een 19e eeuws karakter draagt. Rieten wolfdak; vensters met zesruitsschuiframen. Zomerhuis met ingezwenkte gevel, omstreeks 1800, links van de hoeve een bakstenen wagenschuur onder een zadeldak, 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39531
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Bouwlust", met wolfgedeelte, dat een 19e-eeuws karakter draagt. Rieten wolfdak; vensters met zesruitsschuiframen. Zomerhuis met ingezwenkte gevel, links van de hoeve een bakstenen wagenschu .. in Hoogmade

Boerderij, onder rieten wolfdak. Het woongedeelte heeft een puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Rechts onderkelderd. Houten ..

Van Klaverweijdeweg 17
Hoogmade (Gemeente Kaag en Braassem)
Boerderij, eerste helft 19e eeuw, onder rieten wolfdak. Het woongedeelte heeft een puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuifr..

Hooghstede

Van Klaverweijdeweg 21
Hoogmade (Gemeente Kaag en Braassem)
Inleiding De BOERDERIJ 'Hooghstede' is in 1887 als langhuistype gebouwd met daarbij door een tussenlid verbonden, bijbehorend, ZOMERHUIS, b..

Doesmolen

Doespolderkade 3
Hoogmade (Gemeente Kaag en Braassem)
"Doesmolen" aan de zuidzijde van de Does. Wipmolen, bouwjaar onbekend.

Grosmolen

Doespolderweg 4
Hoogmade (Gemeente Kaag en Braassem)
"De Grosmolen" aan de zuidzijde van de Does. Wipmolen uit 1640.

Boerderij onder rieten wolfdak

Doespolderkade 6
Hoogmade (Gemeente Kaag en Braassem)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. Het woonhuis heeft een puntgevel met vlechtingen en vensters met ontlastingsbogen. Links een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)