Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Raadhuis in Wormer

Gebouw

Dorpsstraat 350
1531HX Wormer (gemeente Wormerland)
Noord Holland

Bouwjaar: 1763


Beschrijving van Raadhuis

Raadhuis, gebouwd als koopmanshuis, XVIIIc. Bakstenen herenhuis met attiek verdieping en schilddak. Voorgevel met middenrisaliet. Ingang met bovenlicht in pilasteromlijsting, waarboven een manshoofd (1763). Natuurstenen festoenen. Binnenportiek, XVIIIc, waarboven het beeld van een geketende adelaar met mol en een rijkgesneden cartoucheomlijsting om een ovaalvenster. In de raadzaal betimmering, tegelschouw, twee tegeltableaux en een balkenplafond op gesneden consoles. In de secretaris eveneens een balkenplafond op gesneden consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39522
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Raadhuis in Wormer

Houten woonhuis

Dorpsstraat 356
Wormer (Gemeente Wormerland)
Grotendeels houten woonhuis met boven de rechter topgevel - met uitgeschulpte windveren - een makelaar in de vorm van een toren. Bakstenen v..

Bakkerij

Dorpsstraat 377
Wormer (Gemeente Wormerland)
Inleiding Dit pand, een houten huis met een deels versteende voorgevel, betreft een voormalige bakkerij met woonhuis en winkel. De oudste k..

Hervormde zaalkerk

Kerkstraat 4
Wormer (Gemeente Wormerland)
Herv.Kerk. Zaalkerk uit 1807 met houten torentje boven de westgevel. Zerkenvloer. Preekstoel, doophek, twee herenbanken, kerkbanken, twee ko..

Houten boerderij

Dorpsstraat 298
Wormer (Gemeente Wormerland)
Grotendeels houten boerderij, bestaande uit een hooivak met aankappingen en een woonvleugel onder een zadeldak, XVIII, die voorzien is van e..

Korenmolen De Koker

Oosteinde 14
Wormer (Gemeente Wormerland)
Meelmolen De Koker; 1868.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)