Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij 5 2 Boerderij onder rieten zadeldak, schuur in Schoonebeek

Boerderij

Oostersebos 17
7761PS Schoonebeek (gemeente Emmen)
Drenthe

Bouwjaar: in aanleg 18e-eeuws 19e eeuw (stalramen) verm. 20e eeuw (aankapping) 1800 in aanleg 18e-eeuws 19e eeuw (stalramen) verm. 20e eeuw (aankapping)


Beschrijving van Boerderij 5 2 Boerderij onder rieten zadeldak, schuur

Op het erf kenmerkende uit steen en hout opgetrokken SCHUUR met 18e-eeuws ankerbalkgebint en eiken sporenkap en jonger 19e-eeuws stalgedeelte met windveren en toef, tegen rechte geveltoppen, bekleed met hei en riet, respectievelijk hout; ramen en deuren van verschillende soort en maat, onder andere teruggeplaatste deuren met mandeur, rechtgesloten staldeuren en vierkante, halfronde en halfrond gesloten 19e-eeuwse (gietijzeren) stalramen; aan een der zijden jongere vermoedelijk 20e-eeuwse houten aankapping onder met pannen belegd lessenaarsdak. Kenmerkende schuur met 18e-eeuwse ankerbalkgebint en eiken sporenkap en 19e-eeuws aangebouwd stalgedeelte met stookhut van belang wegens ouderdom, ankerbalkconstructie, eiken sporenkap en karakteristieke vormgeving, alsmede wegens de markante ligging ten opzichte van de weg en het hoofdgebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 393997
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij 5 2 Boerderij onder rieten zadeldak, schuur in Schoonebeek

Boerderij 5 1 Boerderij onder rieten zadeldak tegen topgevel

Oostersebos 17
Schoonebeek (Gemeente Emmen)
Boerderij onder met riet bedekt zadeldak met topgevel aan de straat. Vensters met roedenverdeling. In het bedrijfsgedeelte eiken bintwerk en..

Boerderij 5 3 Boerderij onder rieten zadeldak, varkensschuur

Oostersebos 17
Schoonebeek (Gemeente Emmen)
Eveneens op het erf vakwerk VARKENSSCHUUR met 18e-eeuws gebintstelsel en stijl- en regelwerk; 19e-eeuwse verstening; rieten zadeldak met toe..

Boerderij 2 1 Boerderij met achterbaander

Oostersebos 4
Schoonebeek (Gemeente Emmen)
Boerderij met achterbaander XIXa.

Boerderij 2 2 Boerderij met achterbaander, schuur 1

Oostersebos 4
Schoonebeek (Gemeente Emmen)
Op het erf uit hout en steen opgetrokken, gedeeltelijk met stro beklede SCHUUR met 18e-eeuws ankerbalkgebint, gedekt door een met gegolfde p..

Boerderij 2 3 Boerderij met achterbaander, schuur 2

Oostersebos 4
Schoonebeek (Gemeente Emmen)
Eveneens op het erf en ten dele achter het hoofdgebouw gelegen kenmerkende SCHUUR met 18e-eeuws ankerbalkgebint en eiken sporenkap onder dri..

Kaart & Routeplanner