Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vestingwerken in Woerden

Militair Object

Singel/Vestingwerken
3440AA Woerden
Utrecht

Bouwjaar: 1702-1703
Architect: Menno van Coehoorn


Beschrijving van Vestingwerken

Vestingwerken. Van de in 1702-1703 naar ontwerp van Menno van Coehoorn aangelegde buitengracht met bastions is het grootste gedeelte van de gracht bewaard gebleven, alsmede twee bastions aan de noordzijde van de stad. De overige bastions zijn nog in omtrek te onderscheiden. Van de binnenste omwalling is een bolwerk bewaard, waarop de korenmolen "De Windhond" staat aan de zuid-westzijde der oude stad. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39310
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vestingwerken in Woerden

Kaaspakhuis

Eendrachtstraat 1
Woerden
Inleiding Het KAASPAKHUIS aan de Eendrachtstraat is omstreeks 1900 gebouwd. In 1997 is het intern verbouwd tot twee apartementen. Het pakhu..

Arsenaal

Groenendaal 26
Woerden
Arsenaal. Eenvoudig 18e eeuws gebouw op vierkante plattegrond, met verdieping, kroonlijst en schilddak, waarin hijsluiken. Getoogde poorten,..

Voormalige Kazerne

De Kazerne 1
Woerden
v.m.Kazerne, Kazernestraat. Bakstenen gebouw, bestaande uit drie langgerekte vleugels met verdieping en schilddaken, die een binnenplein oms..

Voormalige R.K.Pastorie

Groenendaal 24A
Woerden
v.m. R.K.Pastorie. Pand uit de 17e of 18e eeuw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en hoge zadeldaken tussen puntgevels...

Rondboogpoortje

Kazernestraat
Woerden
Laat-gotische natuurstenen rondboogpoortje in geprofileerde omlijsting, bekroond door twee gebeeldhouwde consoles, 16e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)