Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in Woerden

Woonhuis

Rijnstraat 18
3441BT Woerden
Utrecht

Bouwjaar: eerste helft van de 17e eeuw


Beschrijving van Pand

Pand uit de eerste helft van de 17e eeuw. Voorgevel met in de verdieping en de zolderverdieping vensters met geprofileerde ontlastingsbogen op consoles. In de boogvelden van de zoldervensters vlechtwerk. Geprofileerde natuurstenen waterlijst tussen de verdieping en de zolderverdieping. De oorspronkelijke trapgevel is in de 19e eeuw gewijzigd tot een afgeknotte puntgevel met rollagen en houten kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in Woerden

Pand met gewijzigde topgevel

Rijnstraat 24
Woerden
Pand uit de 17e eeuw met in de 19e eeuw gewijzigde topgevel. De gevel wordt tegen de verdieping en de zolderverdieping geleed door gemetseld..

Pand met verdieping en schilddak

Rijnstraat 11
Woerden
Pand met verdieping en schilddak. In de gepleisterde gevel twee verdiepingsvensters met halve kruiskozijnen en luikjes, 17e eeuw.

Pand met verdieping en hoog schilddak met dakkapel

Rijnstraat 32
Woerden
Pand uit de 17e of 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak met dakkapel. Gepleisterde gevel onder rechte lijst, met dubbele deuromlijsting..

Voormalige R.K.Pastorie

Groenendaal 24A
Woerden
v.m. R.K.Pastorie. Pand uit de 17e of 18e eeuw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met verdieping en hoge zadeldaken tussen puntgevels...

Voormalige Stadhuis

Havenstraat 2
Woerden
V.m. Stadhuis. Rechthoekig bakstenen bouwwerk, bestaande uit een laat-gotische benedenverdieping (1501) met in de door natuurstenen banden v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand in Woerden

Foto's (2)