Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Kazerne in Woerden

Militair Object

De Kazerne 1
3441AZ Woerden
Utrecht

Bouwjaar: 1790


Beschrijving van Voormalige Kazerne

v.m.Kazerne, Kazernestraat. Bakstenen gebouw, bestaande uit drie langgerekte vleugels met verdieping en schilddaken, die een binnenplein omsluiten. Hardstenen plint, gebosseerde bakstenen muurdammen en houten kroonlijst. De risalerende en gebosseerde middenpartij aan de Kazernestraat bevat de door een ijzeren hek afgesloten toegangspoort, waarboven een steen met gebeeldhouwde leeuw en het jaartal 1790. Aan de zijde van het binnenplein heeft deze middenpartij eenzelfde vormgeving. Het binnenplein wordt aan de achterzijde afgesloten door een lage vleugel met schilddak, waarnaast een muur met een grote poort tussen bakstenen pijlers en een klein getoogde poort. Hardstenen pomp met bekronende lantaarn op het binnenplein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39298
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Kazerne in Woerden

Rondboogpoortje

Kazernestraat
Woerden
Laat-gotische natuurstenen rondboogpoortje in geprofileerde omlijsting, bekroond door twee gebeeldhouwde consoles, 16e eeuw.

De Windhond

Wilhelminaweg 1
Woerden
Korenmolen "De Windhond". Monumentale stellingmolen met gemetselde cinische romp, gebouwd op een molenberg, welke is opgeworpen op een bolwe..

Arsenaal

Groenendaal 26
Woerden
Arsenaal. Eenvoudig 18e eeuws gebouw op vierkante plattegrond, met verdieping, kroonlijst en schilddak, waarin hijsluiken. Getoogde poorten,..

Petruskerk (toren)

Kerkplein
Woerden
Toren der Ned.Herv.Kerk. Eenvoudige toren uit de 14e eeuw, bovendeel 17e eeuw, en 16e eeuwse omgang rond het vijfzijdig gesloten koor. Tegen..

Petruskerk

Kerkplein 5
Woerden
Ned.Herv.Kerk. Laat gotische, uitwendig gepleisterde, driebeukige pseudo-basiliek. Koormuur tussen hoogkoor en omgang. De kerk is overdekt d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)