Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgepleisterd pandje in Woerden

Woonhuis

Geestdorp 29
3444BE Woerden
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Witgepleisterd pandje

19e eeuws witgepleisterd pandje zonder verdieping onder pannen zadeldak met uitbouw ter rechterzijde, gebouwd als dienstwoning. Voorgevel bevat twee spitsboogvormige schuifvensters met grote roedenverdeling, omgeven door in pleistering uitgespaarde spitsbogen met natuursteenblokken, en oud venster met onderverdeling in cirkels van gietijzer in punttop, eveneens met in pleistering uitgespaarde bakstenen omlijsting. In achtergevel zesruitsschuifvenster met luik, venster met luik in top. In uitbouw aan voor- en achterzijde een spitsboogvormig venstertje met geprofileerde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39290
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgepleisterd pandje in Woerden

Boschlust

Geestdorp 28
Woerden
"Boschlust". Op het terrein van de buitenplaats "Geestdorp" gelegen huis van begane grond met rieten zadeldak. In de grotendeels gepleisterd..

Pand onder pannen zadeldak

Geestdorp 25
Woerden
Pand onder pannen zadeldak, waarschijnlijk eind 18e eeuw, gewijzigd midden 19e eeuw, o.a. met gesneden versieringen langs de daklijst van de..

Breeveldse Molen (molenromp)

Breeveld 6
Woerden
Inleiding MOLENRESTANT. Restant van een achtkante bovenkruier die in 1864 werd gebouwd als poldermolen voor de bemaling van de polder Bre..

Boerderij "Rijneveld"

Geestdorp 21
Woerden
Boerderij "RIJNEVELD". Goed bewaarde hoeve uit de 18e eeuw met dwars woonhuis onder rieten dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel, waa..

Veldzicht: zomerhuis annex wagenschuur

Houtdijk 7a
Kamerik (Gemeente Woerden)
Omschrijving complexonderdeel 2 Links van de boerderij staat het ZOMERHUIS annex wagenschuur en jongveestal. Het zomerhuis op een langgerek..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)