Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder pannen zadeldak in Woerden

Boerderij

Geestdorp 25
3444BD Woerden
Utrecht

Bouwjaar: waarschijnlijk eind 18e eeuw


Beschrijving van Pand onder pannen zadeldak

Pand onder pannen zadeldak, waarschijnlijk eind 18e eeuw, gewijzigd midden 19e eeuw, o.a. met gesneden versieringen langs de daklijst van de puntgevel aan de voorzijde. Vensters met negenruitsschuiframen en luiken. Authentieke deur met oude gehengen en twaalfruits bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39288
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder pannen zadeldak in Woerden

Boschlust

Geestdorp 28
Woerden
"Boschlust". Op het terrein van de buitenplaats "Geestdorp" gelegen huis van begane grond met rieten zadeldak. In de grotendeels gepleisterd..

Witgepleisterd pandje

Geestdorp 29
Woerden
19e eeuws witgepleisterd pandje zonder verdieping onder pannen zadeldak met uitbouw ter rechterzijde, gebouwd als dienstwoning. Voorgevel be..

Boerderij "Rijneveld"

Geestdorp 21
Woerden
Boerderij "RIJNEVELD". Goed bewaarde hoeve uit de 18e eeuw met dwars woonhuis onder rieten dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel, waa..

Breeveldse Molen (molenromp)

Breeveld 6
Woerden
Inleiding MOLENRESTANT. Restant van een achtkante bovenkruier die in 1864 werd gebouwd als poldermolen voor de bemaling van de polder Bre..

Gemaal Kamerik Teylings

Mijzijde 2
Kamerik (Gemeente Woerden)
STOOMGEMAAL Kamerik Teylingens. Klein, voormalig scheprad (sinds 1907 centrifugaalpomp) stoomgemaal, gebouwd in 1871 (gedenksteen) in waters..

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven