Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Rijneveld" in Woerden

Boerderij

Geestdorp 21
3444BD Woerden
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Rijneveld"

Boerderij "RIJNEVELD". Goed bewaarde hoeve uit de 18e eeuw met dwars woonhuis onder rieten dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel, waarin beneden vensters met halve kruiskozijnen en luiken en boven vensters met middenstijlen. Het linker gedeelte van het woonhuis heeft een opkamer. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen en rond het vijfde vensters van rechts een omlijsting door pilasters met hoofdgestel, de oorspronkelijke ingang. Op het erf een stalgebouw met pannen dak en vensters met kleine roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39287
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Rijneveld" in Woerden

Gemaal Kamerik Teylings

Mijzijde 2
Kamerik (Gemeente Woerden)
STOOMGEMAAL Kamerik Teylingens. Klein, voormalig scheprad (sinds 1907 centrifugaalpomp) stoomgemaal, gebouwd in 1871 (gedenksteen) in waters..

Pand onder pannen zadeldak

Geestdorp 25
Woerden
Pand onder pannen zadeldak, waarschijnlijk eind 18e eeuw, gewijzigd midden 19e eeuw, o.a. met gesneden versieringen langs de daklijst van de..

Boschlust

Geestdorp 28
Woerden
"Boschlust". Op het terrein van de buitenplaats "Geestdorp" gelegen huis van begane grond met rieten zadeldak. In de grotendeels gepleisterd..

Witgepleisterd pandje

Geestdorp 29
Woerden
19e eeuws witgepleisterd pandje zonder verdieping onder pannen zadeldak met uitbouw ter rechterzijde, gebouwd als dienstwoning. Voorgevel be..

Langhuisboerderij: boerderij

Mijzijde 8
Kamerik (Gemeente Woerden)
Omschrijving complexonderdeel 1 De LANGHUISBOERDERIJ gebouwd omstreeks 1860 heeft een rietgedekt zadeldak met grote overstek aan de voorzij..

Kaart & Routeplanner