Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kokkelmanshuis in Wittem

Woonhuis

Oude Heirbaan 11
6286AM Wittem (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Kokkelmanshuis

Bakstenen HUISJE met vakwerkverdieping ; boven de segmentboogomlijsting uit Naamse steen een beeldnisje in hout met inscriptie; XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39246
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kokkelmanshuis in Wittem

't Wienhoes

Oude Heirbaan 6
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
't Wienhoes; bakstenen hoeve met binnenplaats, XVIII A-XIX. Rondbogig voetgangerspoortje in Naamse steen met bespijkerde deur. Aan de binnen..

Haakvormige hoeve met vakwerkwoonhuis met schuur en losse vakwegschuur aan de weg

Partijerweg 8
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Haakvormige hoeve met vakwerkwoonhuis, XVIII, met geschoord dakoverstek, en bakstenen schuur uit 1869. Losse vakwerkschuur aan de weg, XVIII..

Redemptoristenklooster

Wittemer Allee 32
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding In een traditioneel-ambachtelijke stijl met eclectische invloeden omstreeks 1894 naar een ontwerp van architect Johannes Kayser g..

Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën; segmentboogingang en -vensters in Naamse steen

Rijksweg 2
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën, midden XVIII; segmentboogingang en -venst..

Slothoeve van natuursteen en baksteen, ten dele met speklagen van mergel. Voormalig poortgebouw met dichtgemetselde spitsboogdoorgang, waarboven een n ..

Wittemer Allee 1A
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
SLOTHOEVE van natuursteen en baksteen, ten dele met speklagen van mergel, XVII-XIX. Voormalig poortgebouw met dichtgemetselde spitsboogdoorg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)