Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën; segmentboogingang en -vensters in Naamse steen in Wittem

Boerderij

Rijksweg 2
6286AG Wittem (gemeente Gulpen Wittem)
Limburg

Bouwjaar: midden 18e eeuw 1750 midden 18e eeuw


Beschrijving van Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën; segmentboogingang en -vensters in Naamse steen

Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën, midden XVIII; segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39108
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Posterij, hoeve met binnenplaats van baksteen; woonhuis met statige voorgevel van zeven traveeën; segmentboogingang en -vensters in Naamse steen in Wittem

Slothoeve van natuursteen en baksteen, ten dele met speklagen van mergel. Voormalig poortgebouw met dichtgemetselde spitsboogdoorgang, waarboven een n ..

Wittemer Allee 1A
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
SLOTHOEVE van natuursteen en baksteen, ten dele met speklagen van mergel, XVII-XIX. Voormalig poortgebouw met dichtgemetselde spitsboogdoorg..

Kasteel Wittem

Wittemer Allee 3
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Kasteel; complex met een ronde hoektoren, van kiezelzandsteen, XV.

Redemptoristenklooster

Wittemer Allee 32
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Inleiding In een traditioneel-ambachtelijke stijl met eclectische invloeden omstreeks 1894 naar een ontwerp van architect Johannes Kayser g..

Kokkelmanshuis

Oude Heirbaan 11
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
Bakstenen HUISJE met vakwerkverdieping ; boven de segmentboogomlijsting uit Naamse steen een beeldnisje in hout met inscriptie; XVIII.

Wittemermolen

Wittemer Allee 38
Wittem (Gemeente Gulpen Wittem)
'Wittemer-molen' (watermolen) gebouwd in 1733. Gebouw van baksteen. Hardstenen vensterbanken en deuromlijsting. Zadeldak. IJzeren waterrad o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)