Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinmuur in Noordwijk

Overig

Voorstraat 109
2201HR Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Tuinmuur

In oorsprong mogelijk 19e-eeuwse of oudere tuinmuur, gesitueerd op de erf-afscheiding tussen de tuinen bij de woonhuizen Voorstraat 109 en 111; de deels met de zijmuur van het huis Voorstraat 109 geintegreerde en merendeels daarop aansluitende, gemetselde tuinmuur van omstreeks 25 meter lengte en omstreeks 2 meter hoogte, is voorzien van steunberen. Tuinmuur van belang als onderdeel bij het beschermde woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 391047
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinmuur in Noordwijk

Breed gepleisterd huis onder dwars zadeldak

Voorstraat 109
Noordwijk
Breed gepleisterd huis onder dwars zadeldak. Eenvoudige omlijsting en deur met bovenlicht; vensters met roedenverdeling.

Huis met mogelijk later verhoging

Voorstraat 111
Noordwijk
Huis op L-vormige plattegrond met een beganegrond waarboven een lage verdieping, mogelijk een latere verhoging, oorspronkelijk waarschijnlij..

Vier ramen breed huis onder dwars schilddak en rechte gootlijst, in onderbouw twee grote etalageramen

Voorstraat 64
Noordwijk
Vier ramen breed huis onder dwars schilddak en rechte gootlijst. Onderbouw verminkt door 2 grote etalageramen. Eenvoudige deuromlijsting met..

Eenvoudig huis

Voorstraat 62
Noordwijk
Eenvoudig huis van beganegrond en verdieping, rechte gootlijst, schilddak. Kozijnen van de beganegrond met ronde bovenhoeken. Gevel in blokk..

Eenvoudig huis

Voorstraat 60
Noordwijk
Eenvoudig huis van beganegrond en verdieping, rechte gootlijst. Schilddak. Kozijnen van de beganegrond met ronde bovenhoeken. Gevel in blokk..

Kaart & Routeplanner