Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ernstheem in Winsum

Boerderij

Eenrumerweg 52
9951TX Winsum
Groningen

Bouwjaar: 18e eeuw (voorhuis) 19e eeuw (verb. voorhuis, tuinkoepel) 1800 18e eeuw (voorhuis) 19e eeuw (verb. voorhuis, tuinkoepel)


Beschrijving van Ernstheem

Ernstheem. Grote BOERDERIJ op dubbel omgracht terrein met hoog hout begroeid. Het voorhuis is zes vensters diep en drie breed, onderkelderd en gedekt door een zadeldak tussen topgevels met wolfeinden. Zesruitsvensters. Op het terrein theekoepel; toegangspijlers met vazen in rococo-trant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 39040
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ernstheem in Winsum

Ernstheem

Eenrumerweg 51
Winsum
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een voorhuis met hals en hoofdschuur, en een aangebouwde bijschuur. Het deels onderkelderde V..

Ernstheem, stookhut

Eenrumerweg 51
Winsum
Omschrijving STOOKHUT uit 1903, opgetrokken in een rode baksteen, waarschijnlijk onder een zadeldak met topschoorsteen (niet zichtbaar vanw..

Linum

Mensingeweersterweg 9
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde SCHUUR, genaamd Linum, gebouwd als directeurswoning behorende bij de vlasfabriek die iets verderop geleg..

Hervormde begraafplaats, hek

Kerkhofslaan 2
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding BEGRAAFPLAATSHEK op de Nederlands Hervormde begraafplaats die binnen de uitbreiding van het beschermde dorpsgezicht valt. De begr..

Woonhuis met aangebouwde schuur

Hereweg 8
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde schuur aan kop van de Hereweg, dat in 1888 is gebouwd door aannemer Chr. van der Veen in een sobere amba..

Kaart & Routeplanner


Foto's (27)

Alle 27 foto's weergeven